Rosacea

Helaas is de wetenschappelijke oorzaak van rosacea onbekend. De symptomen van rosacea zijn blozen, rode huid, bultjes, puistjes en zichtbare bloedvaatjes. Vaak denken mensen dat ze acné hebben, echter zit er een verschil in deze twee huidaandoeningen.

Rosacea symptomen kunnen van zowel binnen en buiten bestreden worden. Voeding speelt een grote rol, maar ook warmte, zonlicht en make-up. Uit ervaring kunnen we zeggen dat de belangrijkste focus bij rosacea de binnenkant is. Voeding is dus cruciaal bij deze aandoening. Probeer zo min mogelijk bewerkt voedsel te eten en terug te gaan naar de oorsprong. Verse groente, fruit, vis, vlees en peulvruchten. Vermijd tarwe en suiker.

Vitamine C is een antioxidant die je huid beschermt en helpt bij de genezing van van de huid. Bij rosacea is vitamine C het belangrijkste ingrediënt. Kies voor een hoog geconcentreerd serum met vitamine C van natuurlijke oorsprong.

Verder is je huid dagelijks beschermen met een SPF heel belangrijk tegen de roodheid. Kies voor een verzorgende dagcrème met een SPF van minimaal 30. Ook als je een baan hebt op kantoor.

Hiernaast is een milde huidverzorging die de huid herstelt belangrijk. Je wilt ervoor zorgen dat je huid een duwtje krijgt in de goede richting. In combinatie met het aanpassen van je voedingspatroon is rosacea heel goed te behandelen!

 

Wij adviseren de volgende producten

Serums

  • Hydra Cool Serum bevat hyaluron (25%) voor vocht en kalmeert de huid. Door de super-oxidanten beschermt dit serum je huid effectief.
  • Pro Heal Serum is een hoog geconcentreerd vitamine C (15%) serum met genezende eigenschappen
  • Super Serum bevat 15% vitamine C samen met ‘Copper-Tripeptide’-groeifactor die de aanmaak van collageen en elastine stimuleert, helpt bij de genezing van beschadigingen in de huid en beschermt de huid

Crèmes

  • Eclipse SPF 50+ is een dagcrème voor sterke bescherming en verzorging van de huid.
  • Extreme Protect is een dagcrème met SPF 30 voor bescherming en verzorging
  • ShealD Recovery Balm herstelt beschadigingen, kalmeert en hydrateert

Reiniging

  • Cleansing Complex is een fijne reinigingsgel die je huid op een milde, maar effectieve manier reinigt zonder de natuurlijke balans aan te tasten
  • Cream Cleanser is een reinigingscrème die extra zacht is voor een huid met roodheid en ontstekingen. Reinigt mild en effectief.
0

Typ en klik op Enter om te zoeken