Pigmentvlekken

Pigment is de reden waarom jouw huid, haar en iris een kleur hebben. Hiernaast beschermt pigment je huid tegen de zon (uv-straling). De reden waarom je bruin wordt, is omdat je huid extra veel pigment aanmaakt om je te beschermen. Als je te veel en te vaak (onbeschermd) hebt gezond, kan er ophoping van pigment ontstaan. Deze ophoping ziet eruit als een donkere vlek: pigmentvlekken.

Er zijn twee soorten pigmentvlekken. Ouderdomsvlekken ontstaan naarmate je ouder wordt en de beschadigingen van de zon naar boven komen. Ook kunnen tijdens een zwangerschap vlekken ontstaan.

Er zijn twee dingen extreem belangrijk bij het voorkomen en behandelen van pigmentvlekken:

  1. Je huid elke dag beschermen met een dagcrème met SPF van minimaal 30
  2. Een product met een hoge concentratie van (zuivere) vitamine C gebruiken

Vitamine C is een antioxidant die je huid beschermt tegen invloeden van buitenaf, zoals uv-straling. Hierdoor word je huid effectief beschermd tegen pigmentvlekken. Bovendien helpt vitamine C bij de aanmaak van collageen en elastine. Je pakt tegelijkertijd fijne lijntjes en rimpels ook aan!

 

Wij adviseren de volgende producten

Serums

  • Active Serum is een allround-serum die effectief is tegen vermindering van pigmentvlekken
  • GenexC serum bevat 20% vitamine C en biedt een diepe bescherming
  • Super Serum bevat 15% vitamine C samen met ‘Copper-Tripeptide’-groeifactor die de aanmaak van collageen en elastine stimuleert, helpt bij de genezing van beschadigingen in de huid en beschermt tegen pigmentvlekken

Crèmes

  • Eclipse SPF 50+ is een dagcrème voor sterke bescherming en verzorging van de huid. Beschermt effectief tegen pigmentvlekken en huidkanker
  • Extreme Protect is een dagcrème met SPF 30 voor bescherming en verzorging
  • ShealD Recovery Balm herstelt beschadigingen, kalmeert en hydrateert
0

Typ en klik op Enter om te zoeken