Dagcrème kopen? 5 tips om de beste uit te kiezen!

Wil je een dagcrème kopen? Maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan is dit artikel perfect voor jou. Een dagcrème kopen kan als een hele opgave voelen. Er is zoveel keuze en je hebt geen idee welke dagcrème ‘goed’ is of bij jouw huid past.

Geen stress! We helpen je heel graag verder.

In dit artikel geven we 5 tips voor het kopen van een dagcrème.

Tips:

  1. Vermijd chemische & toxische ingrediënten
  2. SPF, ja of nee?
  3. Vochtarme huid of droge huid?
  4. Dagcrème voor vette/acné huid
  5. Rijpere huid (35+)

Tip 1: koop een dagcrème zonder (slechte) chemische of toxische ingrediënten

Je huid is een spons en neemt 60-70% op van wat je op je huid smeert. Dit komt vervolgens in je systeem terecht en kan je hormonale balans (negatief) beïnvloeden.

Betekent dit dat je voor een dagcrème moet kiezen die 100% natuurlijk zijn?

Nee, het zit iets anders. ‘Natuurlijk’ is een marketing claim en is niet altijd beter. Je zou bijvoorbeeld nooit een citrusvrucht op je huid moeten smeren. Dat is zeer schadelijk!

In principe is alles op deze wereld chemisch en heeft een chemische benaming (water -> H20). Wat je wel kunt zeggen is dat iets synthetisch is (‘nep’), of van natuurlijke oorsprong is. Het gaat hier dus vooral om de bron, in welke vorm én welk ingrediënt er wordt gebruikt.

Maar hoe weet je nou of een dagcrème toxische of (slechte) chemische ingrediënten bevat?

Neem de volgende vuistregel van ons aan: 90% van de producten die je in normale drogisterijen en apotheken kan kopen, voldoen niet aan deze eis. Dit klinkt heftig, maar het overgrote deel is troep.

Waar je dan wél moet zijn? Bij een gespecialiseerde winkel, schoonheidsspecialiste of huidtherapeut. Laat je adviseren!

Deze merken zijn top:

Tip 2: Een SPF factor in je dagcrème. Ja of nee?

Als vuistregel nemen we dat je in principe altijd een dagcrème kunt kiezen met een SPF. Dit is efficiënt, makkelijk en je weet in ieder geval zeker dat je huid goed beschermd is. Beschadiging door de zon is de grootste oorzaak van huidveroudering. Hiernaast is een SPF belangrijk tijdens alle seizoenen, maar vooral in de zomer.

Bestaan er uitzonderingen op deze vuistregel?

Ja, dit advies is gebaseerd op een ‘normale’ huid. Er zijn altijd uitzonderingen op een regel. Bij een (bijvoorbeeld) acné huid is alleen een dagcrème met SPF misschien niet genoeg.

Verder is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je genoeg vitamine D kan aanmaken. Je huid vindt het namelijk óók fijn om de zon te voelen. Onze tip is om vanaf de lente tot begin de zomer elke dag 15-20 minuten in de (ochtend- of avond) zon te zitten zonder een SPF. Zo ervaar je de positieve gevolgen van zon en vitamine D aanmaak én bescherm je je huid.

Tip: last van winterdipjes? Neem dan extra vitamine D3 zoals deze van Vitakruid. Elke ochtend of avond 3 druppels doet wonderen.

Tip 3: vochtarme huid of droge huid?

Het verschil tussen deze twee is belangrijk, omdat de keuze voor een dagcrème erdoor wordt bepaald.

Vochtarme huid

De cellen in die huidlagen horen 10% aan vocht te bevatten. Wanneer dat minder is noemen we de huid vochtarm of gedehydrateerd. Een vochtarme huid heeft dus een tekort aan ‘water’.

Dit is een huidprobleem dat bij iedereen voor kan komen en heeft verder niet zoveel te maken met je huidtype. Het is afhankelijk van externe factoren zoals: te weinig water gedronken, airco, weersverandering, roken, alcohol, voeding, etc.

Een vochtarme huid heeft behoefte aan vocht en daarmee dus vochtherstellende producten. Het ingrediënt hyaluron is een aanrader, zoals het Moisturizing Complex van iS Clinical met 10% zuivere hyaluron. Wil je liever een dagcrème met SPF? Dan raden we de Extreme Protect van iS Clinical aan.

Droge huid

Een droge huid heeft een tekort aan vet (talg). Dit is een genetisch bepaald huidtype. Een droge huid voelt overal droog aan. Je kunt last hebben van een droog gezicht zoals een droge hoofdhuid, een droge neus, maar daarnaast kun je ook last hebben van droge benen of armen.

Een droge huid heeft constant voeding nodig. We raden voor het lichaam dan ook het Body Complex aan van iSClinical. Een dagcrème die bij een droge huid past is het Sheald Recovery Balm van iS Clinical omdat deze huidherstellende eigenschappen bevat, naast dat hij extreem voedt.

Dagcreme kopen tips dagcreme kopen tips

Tip 4: dagcrème voor vette/acné huid

Bij een vette huid is er een verhoogde talgproductie. Hierdoor kunnen er verstoppingen van de huid ontstaan, waardoor er mee-eters, puistjes en ontstekingen kunnen ontstaan. Ook gaat de huid (gedurende de dag) glimmen en blijft make-up minder goed zitten.

De grootste ‘fout’ die je kunt maken is agressieve producten gaan gebruiken die de natuurlijke talgproductie stoppen. Op korte termijn lijkt je huid minder vet, maar op de lange termijn raakt je huid uit balans.

Er zijn hele goede producten die de talgproductie echter wel reguleren, zoals het Daytime Control van Circadia. Dit is echt een topper op het gebied van vette huid en acné!

Hiernaast zijn de Extreme Protect producten van iS Clinical ook zeer geschikt voor een vette/acné huid. Deze bevatten zink wat de gezondheid van de huid bevordert.

Talg is een vetachtige substantie wordt uitgescheiden door de talgkliertjes. Deze zitten in het oppervlak van je huid, vaak dicht bij je haarzakjes. Talg heeft een beschermende werking tegen uitdroging van de huid en het haar en tegen infectie door bacteriën en schimmels.

Tip 5: Rijpere huid (35+)

Vanaf je 35e is het tijd voor een verandering in je huidroutine. Yes, het is waar: het is tijd voor anti-aging (anti-huidveroudering). Dit is hét moment om de volgende stap te zetten en je huidroutine uit te breiden.

De dagcrème die je gebruikt kan een goede eerste stap zijn. De Youth Serie van iS Clinical heeft hele fijne producten. Zo raden wij de combinatie aan van het Youth Complex i.c.m. de Extreme Protect SPF40.

Heb je vragen of persoonlijk huidadvies nodig?

Stuur dan een mailtje naar info@beaumore.nl. Wij helpen je graag verder!

Leave a Comment

0

Typ en klik op Enter om te zoeken

wallen-donkere-kringen-tips