Wat is een serum?

 In

Een serum is een hoog geconcentreerd product met vloeibare inhoud. Hoe ‘dunner’, hoe beter de huid deze kan opnemen. Dit product kenmerkt zich doordat deze een gemiddeld hogere concentratie aan werkstoffen heeft dan andere producten. Hierdoor werkt het dieper in de huidlagen.

Een serum kun je in de ochtend en/of in de avond gebruiken. Je gebruikt dit product nadat je je huid hebt gereinigd en voordat je een crème op smeert. Het kan een mooie aanvulling zijn op je huidroutine, omdat het specifieke huidproblemen kan aanpakken zoals ontstekingen, acné, fijne lijntjes, rimpels, pigmentvlekken, etc.

wat is een serum. Uitleg waar in huidroutine een serum moet worden gebruikt.

Soorten

Er zijn veel verschillende soorten. Het soort serum dat je kan gebruiken, ligt aan je huidtype, leeftijd en huidprobleem. Het is belangrijk om bij het kiezen te kijken naar je persoonlijke wensen. Is er een bepaald huidprobleem wat je graag zou willen aanpakken? Of wil je je huid beter hydrateren of beschermen?

Voorbeeld (1): een vitamine C serum zorgt ervoor dat je huid wordt beschermd voor invloeden van buitenaf zoals luchtvervuiling, zonnebeschadiging en stimuleert de aanmaak van collageen. Ook gaat vitamine C  huidveroudering tegen. Een mooi voorbeeld is het Super Serum van IsClinical.

Voorbeeld (2): glycosyl zuur (van natuurlijke oorsprong) zorgt ervoor dat dode huidcellen beter worden afgebouwd waardoor de huid minder snel verstopt. Hierdoor kunnen andere producten ook beter opgenomen worden. Een mooi voorbeeld is het Active Serum van iSClinical.

Waarom?

Een serum is een aanvulling op je huidroutine. Als je basis huidroutine sterk is, dan is het een goede optie om er nog meer uit te halen. Een ander voordeel is dat je maar heel weinig nodig hebt door de hoge concentratie werkstoffen. Hierdoor doe je er heel lang mee. Met een serum van 15ml doe je gemiddeld 2-3 maanden (bij dagelijks gebruik). Dit type product is over het algemeen iets prijziger, maar doordat je er langer mee doet en het veel verschil kan maken is het zeker de investering waard.

Kan een serum een crème vervangen?

Nee, in principe is een crème niet hetzelfde. Wel kunnen de twee soortgelijke werkstoffen bevatten, een crème heeft andere eigenschappen. Zo brengt een crème een beschermlaagje aan op je huid. Een (hoog geconcentreerd) serum dringt door tot de diepere huidlagen en doet daar zijn werk. Een crème heeft meer verzorgende en beschermende eigenschappen terwijl een serum de huid ondersteunt in belangrijke processen zoals heling, genezing, versteviging en het aanmaken van collageen.

Recent Posts
0

Typ en klik op Enter om te zoeken