De 5 Grootste Beauty Trends 2020

In dit artikel gaan we in op de beauty trends van 2020 en hoe deze zich in de toekomst zullen ontwikkelen. De beauty industrie, en daarmee de schoonheidsbranche, is een enorme verandering aan het doorstaan. In 2020 zien we een gat in de markt langzaam maar zeker opvullen. 

Twee dingen vooraf: dit artikel is voor een deel gebaseerd op onze visie op de beauty wereld en gaat vooral in op de trends rondom huidverbetering.

1.   Beauty trend 2020: less is more

We hebben het allemaal druk en de lat ligt hoog. We willen graag alles ‘perfect’ doen, goed voor onszelf zorgen, sporten, afspreken met vrienden, je werk knallen. Als je huid verzorgen te gecompliceerd wordt of te lang duurt, wordt dit niet meer de prioriteit. Er zijn genoeg influencers met een 12-stappen huidroutine waarvan je misschien wel zou willen de tijd ervoor te hebben, maar dit in de realiteit niet zo werkt.

Als er een huidverzorging trend in 2020 is die wij beamen dan is het wel dat het allemaal niet zo ingewikkeld hoeft. Als jij huidproducten gebruikt die 1) hoog geconcentreerd zijn, 2) op de korte, maar vooral lange termijn werken en 3) dieper in de huidlagen werken dan heb je geen 12-stappen huidroutine nodig. Eerlijk!

Als jouw basis huidroutine sterk is, bereik je het meeste. Natuurlijk kun je altijd meer doen, maar dit HOEFT niet. Zeker niet als je haast hebt. De sleutel is dus de producten die je gebruikt, niet hoe vaak of hoe veel.

Hoe ziet een basis huidroutine er dan uit:

 • Ochtend: reinigen, (eventueel serum), SPF
 • Avond: reinigen, serum en/of nachtcrème

2.   Van ‘chemische’ schoonheid naar natuurlijke schoonheid

Botox, fillers, rimpelvullers, maar ook plastische chirurgie. Een enorme markt die over de hele wereld miljarden oplevert. De schoonheidsindustrie is succesvol mede doordat mensen op zoek zijn naar de ‘eeuwige jeugd’. Jarenlang kon het niet strakker en was elk rimpeltje te veel.

Een beauty trend die we de afgelopen paar jaar steeds meer zijn gaan zien is acceptatie. Het accepteren van het feit dat we ouder worden. We willen dit proces niet meer tegengaan, maar juist ondersteunen.

Zien dat je hebt geleefd, gelachen en gehuild is iets bijzonders. Iets waar je trots op mag zijn.

Daarvoor in de plaats zien we dat de focus veel meer ligt op het vertragen én ondersteunen van het verouderingsproces. Dat we de natuurlijke schoonheid en genen een handje helpen. Dat we begrijpen dat chemische dingen in ons lichaam ‘spuiten’ niet de oplossing is.

Zo halen behandelingen die het natuurlijke proces van je huid ondersteunen, zoals een HydraFacial, behandelingen met botox en fillers in. Dit komt omdat dit soort gezichtsbehandelingen je huid niet alleen ‘mooi’ maken, maar óók de gezondheid verbeteren op de lange termijn. En dit kun je van botox en fillers helaas niet zeggen.

3.   Focus gezonde huid van buiten én binnen

Er komt een steeds groter bewustzijn dat een gezonde, mooie huid voor een groot deel vanuit binnen komt. Je huid is je grootste orgaan en staat in nauw verband met je gezondheid. Zo spelen factoren zoals voeding, leefstijl, mindset, stress en beweging ook een rol in hoe gezond je huid is.

Maar, in hoeverre hebben jouw levensstijl keuzes te maken met wat er in je DNA al vast staat? Voor een groot deel staan uiterlijke eigenschappen vast in je DNA. Denk bijvoorbeeld aan hoe recht je tanden staan, hoe lang je wordt of welke haarkleur je hebt. Toch komen steeds meer wetenschappers erachter dat de keuzes die je maakt – keuzes omtrent je gezondheid – wel degelijk een effect hebben op je DNA.

Het blijkt namelijk dat 65% van wie we zijn, hoe we eruitzien en onze levensduur worden bepaald door epi-genetische factoren. Dit zijn:

 • Wat je eet
 • Hoe en hoe regelmatig je beweegt
 • De gezondheid van je microben (de micro-organismes die in je spijsvertering-systeem leven, deze spelen een grote rol in de gezondheid van je huid)
 • Je mindset (hoe optimistisch je bent, etc.)
 • Je sociale leven

Hoe vertaalt zich dit in huidverzorging? SPF (Sun Protection Factor) is hier een goed voorbeeld van. We weten dat je huid beschermen tegen de zon met een SPF de kans op huidveroudering én huidkanker vermindert. Het communiceert dus als het ware met je DNA om bepaalde dingen wel of niet te doen (zoals pigment aanmaken). Je kunt er dus vanuit gaan dat andere huidverzorgingsproducten dit effect ook zouden moeten hebben. Het bijzondere merk iSClinical, waar wij mee werken, is hierin voorloper van en baseert haar producten op dit fenomeen.

Beauty trends 2020

4.   Eet jezelf mooi

Deze trend sluit aan bij de beauty trend dat een gezonde huid vanbinnen komt. Voeding speelt een grote rol in de gezondheid van je huid. Alles begint bij voeding.

Het is een feit dat je lichaam met het ene soort voedsel meer kan dan met het andere. Hiernaast is voeding ook extreem persoonlijk. Er is niet één dieet wat voor iedereen werkt.

Zodra je lichaam uit balans is, zal je lichaam dit communiceren. Hiervoor wordt (meer dan) vaak je huid gebruikt. De grootste oorzaken van disbalans zijn:

 • Ontstekingen in je lichaam (omega 6/omega 3 verhouding uit balans)
 • Hormonale disbalans
 • Lever & darmproblemen (o.a. lekkende darm)

Alle klachten die van bovenstaande gevolgen komen, hebben als oorzaak wat je in je mond stopt. Hiermee is het dus belangrijk dat je je lichaam geeft wat het nodig heeft om optimaal te functioneren. En dat de motivatie om gezond te eten vanuit een stukje zelfliefde komt, niet vanuit een ideaalbeeld.

LIEF VOOR JE LEVER – SMOOTHIE

Ingrediënten:

 • 1 theelepel verse gember
 • 120 gram geprakte bieten
 • 200 gram verse spinazie
 • Halve appel
 • 120 gram bevroren frambozen
 • 2 eetlepels chia zaad
 • 150 ml havermelk of amandelmelk

In de blender en genieten maar!

Smoothie-lever-beauty trends 2020

5.   Het hoeft niet ‘perfect’

De laatste beauty trend van 2020 is een persoonlijke noot: het hoeft niet perfect. Je kan jezelf gek maken met alles wat je wel of niet moet doen. Wel of niet moet zeggen. Wel of niet moet denken.

Uiteindelijk is het belangrijkste dat je dichtbij jezelf blijft en accepteert dat niet elke dag een 10 kan zijn. Dat we luisteren naar ons lichaam, want je weet echt wel wat goed voor je is.

Qua uiterlijk hoef je niet te voldoen aan opgelegde beauty standaarden. Ieder mens is mooi, einde discussie.

Laat je een reactie achter?

Wij zouden het enorm leuk vinden als je hieronder laat weten wat je van dit artikel vond. Laat je het even weten?

 

 

Leave a Comment

0

Typ en klik op Enter om te zoeken