De goede huidproducten kiezen – 5 Stappenplan

Hoe kies je de goede huidproducten voor je huid? Een van de grootste ‘struggles’ voor veel mensen is het kiezen van de juiste huidproducten. Elke huid is anders en er zijn zoveel verschillende soorten producten. Waar moet je beginnen?

Via dit artikel willen we je op een duidelijke en toegankelijke manier helpen in deze zoektocht! Na dit artikel weet je precies wat je moet doen om de goede huidproducten te kiezen.

In 5 stappen leggen we je uit wat je moet weten over je huid. Vervolgens kijken we naar je huid en welke producten hierbij passen.

DE 5 BELANGRIJKSTE STAPPEN:

Stap 1: Wat je écht moeten weten over je huid
Stap 2: Hoe ziet een basis-huidroutine eruit?
Stap 3: Welke basisproducten passen bij mijn huid?
Stap 4: Specifieke huidproblemen aanpakken
4.1. Huidveroudering
4.2. Onzuiverheden/acné
4.3. Rosacea
4.4. Gevoelige/geïrriteerde huid
4.5. Grove/zichtbare poriën
4.6. Donkere kringen/wallen
Stap 5: Stel een persoonlijke huidroutine samen

STAP 1: Wat je écht moet weten over goede huidproducten kiezen

Wat is het DOEL van je huid verzorgen? Waarom lees je dit artikel over goede huidproducten kiezen?

Stel jezelf deze vraag eerst voordat je je tijd en geld investeert.

Wil je je zelfverzekerder voelen? Huidveroudering tegen gaan? Een perfect, egale huid? Een huidprobleem aanpakken zoals acné of pigmentvlekken?

Wat belangrijk is om te beseffen is dat alles begint bij de gezondheid van je huid. Vanuit deze visie werken wij het allerliefst.

Een gezonde huid komt voor een groot deel vanuit binnen. Factoren zoals voeding, beweging en mindset spelen hierin een belangrijke rol.

Als je goede huidproducten wilt kiezen is de eerste stap de gezondheid van je huid verbeteren. Hierdoor vermijd je het ‘korte-termijn effect’.

Korte-termijn effect = producten gebruiken die alleen oppervlakkig werken, op de korte termijn enigszins resultaten opleveren maar na een tijdje niet meer werken. Alleen de symptomen worden aangepakt, niet de oorzaak.

STAP 2: Hoe ziet een basis-huidroutine eruit?

Beste jhuidroducten basis huidroutine

Zoals je hierboven ziet is een basis huidroutine niet ingewikkeld. Je hebt geen duizenden producten nodig, zeker niet als je net begint.

Hiernaast is een basis-huidroutine universeel. Het geldt voor iedereen en je wilt kijken naar de werking van het product ZELF. Je hoeft je in de basis verzorging nog niet te veel zorgen maken om je huidtype. Een goed basisproduct zou bij iedereen moeten passen, ongeacht leeftijd, huidtype of huidprobleem. Waarom? Omdat een goed basisproduct ingrediënten zou moeten bevatten die voor iedere huid belangrijk zijn en mild genoeg is voor elke huid.

Het is een vrij ouderwetse manier om je volledige huidroutine te baseren op je huidtype. Ten eerste, wisselt je huidtype nog weleens per leeftijd, fase van je leven en zelfs seizoen. Ook hebben de meeste mensen niet één huidtype. Als je dus een product gebruikt voor het ene huidtype (bijvoorbeeld vette huid), dan ‘verwaarloos’ je het andere wat je huid óók nodig heeft. Met goede huidproducten kiezen focus je dus vooral op de basis.

 

Beste huidproducten voor mijn huid

 

Bij het kiezen van een reinigingsproduct is het extreem belangrijk dat het écht doet wat het belooft. Het reinigen van je huid is de basis van alles. Dit product gaat je huidroutine ‘maken’ of ‘breken’.

LET OP: je huid reinigen is niet met een watje over je huid gaan of water in je gezicht plonsen. Je huid reinigen is een product inmasseren en grondig afspoelen.

Een reinigingsproduct is meer dan alleen reinigen. Anders zou je ook gewoon zeep kunnen gebruiken. Een cleanser verwijdert niet alleen het vuil van je huid, maar bereid je huid óók voor op de producten die je daarna gebruikt. Er zijn zelfs reinigers die je huid al voeden, hydrateren, exfoliëren of andere belangrijke eigenschappen hebben.

Helaas zijn er veel reinigingsproducten die je huid niet alleen ontdoen van vuil, maar ook van essentiële (!!) oliën. Dit soort producten ‘strippen’ je huid en laten het geïrriteerd achter. Hierdoor gaat je huid overcompenseren en zal je huid uit balans raken.

TIP: Bekijk eens het Cleansing Complex, ons meest toegankelijke en effectiefste reinigingsproduct

Als je dus ergens je geld aan uit wilt geven is het een goed reinigingsproduct!

Less is more

Maar, waarom is een dagcrème met SPF (Sun Protection Factor) zo belangrijk?

De belangrijkste functie van een dagcrème is je huid beschermen voor de invloeden van buitenaf. Dat is niet alleen straling van de zon, maar ook luchtvervuiling en vrije radicalen. Vrije radicalen kunnen zelfs je huidcellen beschadigen.

Dit is belangrijk om je huid gezond te houden, huidkanker en vroegtijdige huidveroudering tegen te gaan. Pigmentvlekken, oneffenheden, fijne lijntjes en rimpels worden drastisch minder door elke dag (van jongs af aan) de huid te beschermen. Zelfs als het bewolkt is.

Bij het kiezen van huidproducten voor je huid is een dagcrème die dieper in de huidlagen werkt een must. Een dagcrème die niet alleen oppervlakkig beschermt, maar ook je huid op celniveau beschermt en hiermee de kwaliteit van je huideigen collageen en elastine waarborgt.

STAP 3: Welke basisproducten passen bij MIJN huid?

Reiniging

Een reinigingsproduct moet dus meer doen alleen reinigen. Er zijn twee soorten die in principe voor elke huid goed werken:

Een heldere reinigingsgel is de meest toegankelijke variant, omdat deze op een milde maar effectieve manier je huid reinigt. Het werkt snel en je huid voelt schoon, fris en zacht aan.

Wil je net wat meer uit je reinigingsproduct halen? Kies dan voor een rijkere gel (iets dikker van substantie) of een reinigingscrème. Deze zullen je huid nog meer verzorgen dan een gel qua voeding en hydratatie. Verwacht een zachte, gekalmeerde huid.

Voor een reinigingsproduct is het minder belangrijk er eentje te kiezen voor een specifiek huidtype. Waarom? Elke huid is anders. De ene droge of vette huid is de andere niet. Kies liever voor een universeel product met eigenschappen die elke huid nodig heeft. Het gebruiken van een verkeerde cleanser kan je huid compleet uit balans halen.

Tip: Kijk eens naar het Cleansing Complex, ons meest toegankelijke en effectiefste reinigingsproduct.

LET OP: pas op met een reinigingsschuim. Het schuimen van een product is een chemisch effect wat je huid kan uitdrogen en kan strippen van essentiële oliën. 

Dagcrème

De belangrijkste eigenschap van een dagcrème is de SPF, zeker in de lente/zomer. Deze moet minimaal SPF30 zijn. Verder wil je dat het je huid voedt & hydrateert zonder dat je een vette huid krijgt. Idealiter is het een mooie basis voor onder je make-up. Een dagcrème die je huid matteert.

Hiernaast is het bij een dagcrème ook minder belangrijk een product te kiezen voor een specifiek huidtype. Een goede dagcrème zou moeten werken voor iedere huid, ongeacht type of leeftijd.

Je basis huidroutine = niet ingewikkeld

Het kiezen van goede huidproducten begint bij zuivere producten die essentiële ingrediënten bevatten.

STAP 4: Specifieke huidproblemen aanpakken

YES! Dit is het moment waarop je specifieke huidproblemen, wensen en doelen gaat aanpakken.

Je hebt nu een basis huidroutine waardoor je huid gezond is en blijft. Je huid is schoon en kan hierdoor alle andere huidproducten goed opnemen.

Laten we verder kijken.

Aan welke ‘huidproblemen’ kun je iets doen?

 • Huidveroudering
 • Grove poriën
 • Onzuiverheden/acné
 • Pigmentvlekken
 • Rosacea
 • Gevoelige, geïrriteerde huid
 • Donkere kringen, wallen

4.1. Huidveroudering

Fijne lijntjes, rimpels & pigmentvlekken

Vanaf je 35e heeft je huid meer verzorging nodig. Dit is het punt waarop je je huid wilt gaan ondersteunen in de aanmaak van collageen en elastine. Ouder worden is fantastisch en prachtig, maar het een beetje vertragen is nooit erg, toch?

Vanaf je 35e wil je producten gaan gebruiken die specifiek anti-aging zijn. De eigenschappen van deze producten zijn anders dan de producten die je hiervoor gebruikte.

Collageen is een heel bijzondere en belangrijke eiwitsoort. Het is één van de belangrijkste hoeders van onze schoonheid, jeugdigheid, soepelheid en van onze algemene gezondheid. Als er niet voldoende collageen van uitstekende kwaliteit aanwezig is, zal ons lichaam veel sneller verouderen. Voor het opbouwen en verversen van collageen is vitamine C nodig. Vitamine C kun je zowel via binnen (supplementen, voeding) als buiten (hoog geconcentreerd serum) aanvullen. Ook zijn vitamine E & A (retinol) een krachtige blend tegen huidveroudering.

4.2. Onzuiverheden/acné

Acne is een ontsteking van de talgkliertjes in de huid. Hierdoor ontstaan mee-eters, puistjes of pukkels. Talgkliertjes zitten overal in je huid, behalve in je handpalmen en voetzolen. Acne is één van de meest voorkomende aandoeningen bij de mens.

Bij acné is je basis huidverzorging CRUCIAAL! Lees stap 3 dus heel goed door.

Een hoog geconcentreerd serum kan een groot verschil maken. Je wilt kiezen voor een serum die je huid ondersteunt in het helingsproces en/of je huid ondersteunt in het vermijden van verstopte poriën. Vitamine C is je belangrijkste ingrediënt.

Een andere belangrijke stap is het verwijderen van oude, opgestapelde huidcellen. Dit doe je door te exfoliëren (ook wel ‘scrubben’). Kies voor een mild product met ingrediënten zoals vitamines en mineralen die je huid ondersteunen. Vermijd chemische producten.

Tip: het Active Serum is ons meest populaire serum en werkt extreem effectief tegen een onzuivere huid door de actieve eigenschappen. In combinatie met het Pro Heal Serum (vitamine C) heb je een gouden combi!

4.3. Rosacea

De symptomen van rosacea zijn blozen, rode huid, bultjes, puistjes en zichtbare bloedvaatjes. Vaak denken mensen dat ze acné hebben, echter zit er een verschil in deze twee huidaandoeningen.

Rosacea symptomen kunnen van zowel binnen en buiten bestreden worden. Voeding speelt een grote rol, maar ook warmte, zonlicht en make-up. Uit ervaring kunnen we zeggen dat de belangrijkste focus bij rosacea de binnenkant is. Voeding is dus cruciaal bij deze aandoening. Probeer zo min mogelijk bewerkt voedsel te eten en terug te gaan naar de oorsprong. Verse groente, fruit, vis, vlees en peulvruchten. Vermijd tarwe en suiker.

Vitamine C is een antioxidant die je huid beschermt en helpt bij de genezing van van de huid. Bij rosacea is vitamine C het belangrijkste ingrediënt. Kies voor een hoog geconcentreerd serum met vitamine C van natuurlijke oorsprong.

Bovendien zou  zou een serum met hyaluron een goede optie zijn. Deze zal je huid herstellen, kalmeren en werkt tegen de roodheid.

Verder is je huid dagelijks beschermen met een SPF heel belangrijk tegen de roodheid. Kies voor een verzorgende dagcrème met een SPF van minimaal 30.

Je wilt ervoor zorgen dat je huid een duwtje krijgt in de goede richting. In combinatie met het aanpassen van je voedingspatroon is rosacea heel goed te behandelen.

4.4. Gevoelige/geïrriteerde huid

Je huid is snel geïrriteerd, kan heftig reageren en wordt snel droog. Vervelend! Gelukkig kan jouw huid door producten te gebruiken die speciaal voor jouw huidtype zijn gemaakt opknappen.

Het belangrijkste is dat je producten gebruikt die mild zijn voor je huid en ingrediënten van natuurlijke oorsprong bevatten. Hiernaast wil je ervoor zorgen dat er zuivere ingrediënten in het product zijn gebruikt (i.p.v. chemische).

Het sleutelwoord voor jouw huid is: hydratatie. Je huid komt vocht tekort en gaat hierdoor overcompenseren. Genoeg water drinken is hierbij de eerste stap. Je wilt je huid vanbinnen ondersteunen. Het ingrediënt hyaluron gaat voor jou wonderen verrichten. Zorg er wel voor dat er minimaal 15% hyaluron concentratie in het product zit (serum).

Kortom, de focus ligt op het herstellen van je huidbarrière, terwijl je de huid kalmeert.

4.5. Grove, zichtbare poriën

Helaas kunnen poriën fysiek niet kleiner worden. Wel kun je producten gebruiken om ze minder te laten opvallen.

Schone poriën = minder zichtbare poriën.

Daarom is je huid elke dag reinigen de eerste stap. Je wilt voorkomen dat oude huidcellen zich opstapelen en je poriën verstoppen.

Ook is een actief ingrediënt tegen grove poriën glycosyl zuur. Dit ondersteunt het natuurlijke proces van de afbouw van dode huidcellen.

Tip: ook hierbij is het Active Serum een topper!

Als laatste is je huid mild scrubben, ook wel exfoliëren, een goede optie om je huid zuiver en je poriën schoon te houden. Kies voor een fijne korrel.

4.6. Donkere kringen/wallen

De eerste tip bij dit probleem is slaap. Bovendien is slapen onwijs belangrijk voor de gezondheid van je huid en daarmee de aanmaak van collageen en elastine. Collageen en elastine houden je huid elastisch, strak en jeugdig.

Ook is water drinken hierbij een belangrijke stap. Hoe vocht-armer je huid, hoe groter de kans is dat je donkere oogkringen krijgt.

Als laatste zijn er speciale oogcrèmes en serums die de huid rondom de ogen stevig houden. Zo is een vitamine C oog serum een goede optie!

STAP 5: stel een persoonlijke huidroutine samen

Het kiezen van goede huidproducten die werken voor jouw huid hoeft niet moeilijk te zijn. Maak het jezelf niet te ingewikkeld, ongeacht wat andere mensen erover zeggen. Jij bepaalt hoe uitgebreid je je huidroutine wilt hebben. Zolang je basis sterk is!

Wat heb je tenminste nodig:

 • Reiniging die meer doet dan alleen reinigt, het liefst ook hydrateert
 • Dagcrème met SPF die je huid diep beschermt en verzorgt
 • Voor lichaam: Zonnebrand crème zonder chemische/toxische ingrediënten

Wat kun je toevoegen:

 • Hoog geconcentreerd(e) serum(s)
 • Vochtinbrengende (nacht)crème (herstel huidbarrière)
 • Maskers
 • Milde scrubs (exfoliants)
 • Lichaamsverzorging zoals een body lotion of scrub

Hoe kies ik de beste huidproducten?

Heb je nog vragen?

Stel  ze hieronder of neem contact met ons op voor persoonlijk huidadvies! Dit kan via info@beaumore.nl of via de contactpagina.

Leave a Comment

0

Typ en klik op Enter om te zoeken

Beauty trends 2020droge-huid-winter-tips