Rimpels voorkomen vanaf je 25e

Rimpels voorkomen vanaf je 25e? De eerste tekenen van huidveroudering, waaronder rimpels en fijne lijntjes, beginnen zich vanaf de leeftijd van ongeveer 25 jaar te ontwikkelen. Het is daarom verstandig om vanaf je 25e je huidverzorging aan te passen om zo preventief huidveroudering tegen te gaan en dus rimpels te voorkomen.

Wil je dat je huid strak en gezond blijft? Dan is het belangrijk om nu te investeren in je huidverzorging, zodat je daar over een paar jaar profijt van hebt! Met behulp van deze vier tips, ben jij er op tijd bij om (de eerste tekenen van) huidveroudering tegen te gaan.

1. Bescherm je huid tegen UV straling om preventief rimpels tegen te gaan

Op de lange duur leidt onbeschermde blootstelling aan UV stralen tot versnelde huidveroudering. Bescherm daarom je huid tegen schadelijke straling door ook in de herfst en winter een SPF te dragen. Gebruik in de winter minimaal factor 30 en in de zomer factor 50. Let erop dat je SPF beschermt tegen zowel UVA als UVB straling. Zo zorg je ervoor dat rimpels, littekens, acne en pigmentvlekken niet verergeren als je naar buiten gaat.

Reminder: Ook in de winter komt UVA straling gewoon door de wolken heen. En laat dit nou net de grootste oorzaak van huidveroudering zijn… Door UVA straling kan je huid uitdrogen en geïrriteerd raken, wat er voor zorgt dat je sneller rimpels krijgt. Bescherm je huid dus altijd met een SPF. Onze favoriet is (afhankelijk van het seizoen) de Extreme Protect SPF 30 of SPF 50+ van IS Clinical.

rimpels-voorkomen-25-jaar

2. Gezonde levensstijl, vitamines en beweging tegen huidveroudering

Een gezonde levensstijl is belangrijk voor een optimale conditie van de huid. Hierbij spelen zowel voeding als beweging een grote rol in het voorkomen van rimpels.

Zorg dat je genoeg vitamines binnenkrijgt

Voor een soepele en stevige huid is de aanmaak van collageen en elastine essentieel. Het is daarom belangrijk dat je genoeg vitamine A, C, en omega 3 binnenkrijgt, omdat deze bijdragen aan de aanmaak van collageen en elastine. Groente, fruit, noten en zaden zijn een goede bron van deze voedingsstoffen. Om er zeker van te zijn dat je genoeg vitamines binnenkrijgt, kun je ook extra supplementen slikken. 

Drink veel water

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: drink genoeg water! Het van binnenuit hydrateren van je lichaam, is erg belangrijk voor het behoud van een soepele en gezonde huid. Door anderhalf tot twee liter water per dag te drinken, zorg je dat je lichaam goed gehydrateerd blijft.

Zorg voor voldoende beweging

Naast voeding is beweging ook onderdeel van een gezonde levensstijl. Door elke dag minimaal dertig minuten te bewegen, zorg je ervoor dat je lichaam fit blijft. Je hoeft hiervoor niet elke dag zware krachttraining te doen; je kunt ook gewoon lekker gaan wandelen, fietsen of dansen in de woonkamer! Zo houd je je lichaam (inclusief je huid) jong en fit.

3. Het reinigen van de huid om rimpels te voorkomen

rimpels-voorkomen-25-jaar

Het reinigen van de huid is een van de meest essentiële onderdelen van een goede huidverzorgings routine. Door het ’s ochtend en ’s avonds reinigen van de huid, ontdoe je de huid van afvalstoffen die zijn binnengedrongen, waaronder vrije radicalen, transpiratie, bacteriën en talg. Door de huid goed te reinigen, voorkom je dat vuil zich ophoopt en de huid verstopt raakt. Verstopte poriën kunnen namelijk leiden tot irritatie van de huid, het ontstaan van onzuiverheden en het sneller ontwikkelen van rimpels.

rimpels-voorkomen-vanaf-25-jaar

4. Het gebruik van werkzame ingrediënten tegen huidveroudering

Vanaf je 25e is het verstandig om na te denken over de lange termijn effecten van de huidproducten die je gebruikt. We raden je aan om alvast werkzame ingrediënten toe te voegen aan je huidverzorging routine. Deze ondersteunen de huid om gezond en soepel te blijven en voor het voorkomen van rimpels.

Werkzame ingrediënten zijn onder andere vitamines, mineralen en enzymen die worden toegevoegd aan huidproducten om een specifieke werking te krijgen. Voorbeelden hiervan zijn vitamine C, Hyaluron en vitamine A (retinol).

Waarom zijn werkzame ingrediënten belangrijk?

Naarmate je ouder wordt, neemt de activiteit van je huidcellen af. Je huidcellen vernieuwen zich minder snel en maken minder collageen en elastine aan. Collageen en elastine zorgen juist voor de stevigheid van je huid.

Elastine is een eiwit dat verantwoordelijk is voor de elasticiteit van je huid. Elastine houdt je huid soepel door het weer in de oorspronkelijke vorm terug te laten schieten na bijvoorbeeld het fronsen of lachen.

Collageen is belangrijk om de huid stevig en veerkrachtig te houden en gaat fijne lijntjes en rimpels tegen. De combinatie van deze twee eiwitten zorgt dat jouw huid strak, soepel en stevig blijft.

Door huidproducten te gebruiken die werkzame ingrediënten bevatten, worden je fibroblasten (de huidcellen die verantwoordelijk zijn voor de aanmaak van collageen en elastine) geprikkeld om actief te blijven. Zo zorg je dat je huid ook over tien jaar nog gezond, strak en soepel is.

Voorbeelden van huidproducten met werkzame ingrediënten zijn het Pro Heal Serum en Hydra Cool Serum.

Rimpels voorkomen producten

Heb je nog vragen?

Stel ze hieronder of neem contact met ons op voor persoonlijk huidadvies! Dit kan via info@beaumore.nl of via de contactpagina.

Leave a Comment

0

Typ en klik op Enter om te zoeken

droge-huid-winter-tipsBeauty trends 2021