Heb ik een winterdip?

Heb jij last van vermoeidheid, moodswings, ben je prikkelbaar, kun je moeilijk uit bed komen? Heb je concentratieproblemen, een laag libido, last van de donkere dagen en/of weinig motivatie? Dan zou het goed kunnen dat je last hebt van een winterdip.

Winterdip wordt ook wel winterdepressie genoemd. Echter, klinkt dit een stuk heftiger en definitiever. Wij geloven dat door een combinatie van juiste voeding, goed voor jezelf zorgen en het nemen van de juiste supplementen je hier geen/minder last van gaat hebben.

Wat kan ik doen tegen een winterdip?

Wat je kunt doen om een winterdip te verminderen is door extra lief voor jezelf te zijn. Accepteer minder fijne gevoelens en ga er niet tegen vechten. Plan leuke/fijne dingen met jezelf in. Ga bijvoorbeeld lekker naar de sauna, floaten, neem een massage of ga lekker in bad. Als je veel stress ervaart, kun je je verdiepen in stress-management en mindset. Zo raden wij het boek ‘Master Your Mindset’ van Michael Pilarczyk aan. Het begint immers allemaal in je hoofd! Een gedachte leidt tot een gevoel, gevoelens leiden tot acties en acties leiden tot een resultaat.

Gedachtes -> Gevoelens  -> Acties = Resultaat

Wat kan ik eten?

Omega 3 is het sleutelwoord bij een winterdip! Denk aan vette vis, noten & zaden (zoals lijnzaad, walnoten), olijfolie, groene bladgroente, koolsoorten. Ook kun je af en toe pure chocolade eten. Eet dus vooral veel groente. Zeker de helft van je bord moet groente zijn. Zo help je je lichaam en voel je je veel beter!

Wat kan ik nemen?

De grootste oorzaak van een winterdip is een gebrek aan Vitamine D. Aangezien we in Nederland wonen, kun je ervan uitgaan dat iedereen die in Nederland woont een tekort aan vitamine D heeft. Gelukkig kun je Vitamine D heel makkelijk bijnemen met een supplement. Neem minimaal 50mcg per dag. Neem vitamine D in de ochtend na je ontbijt. Goede merken zijn: Vitakruid, Bonusan, VitaminStore, Vitalize en AOV.

Een ander wondermiddel is Magnesium. Magnesium heeft meer dan 300 functies. Het zorgt voor een diepe slaap, goed herstel, ontspannen zenuwstelsel en het maakt geluk hormonen aan. Kies voor Magnesium Tauraat en neem dit na je avondeten.

Leave a Comment

0

Typ en klik op Enter om te zoeken